Algodoo Atölyesi

15.12.2022 176

Algodoo Hakkında:

İçinde bulunduğumuz yüzyıla dijital çağ, teknolojik çağ ya da yazılım çağı diyebiliriz ama en önemlisi bilgiyi yapılandırma çağı demeliyiz. Artık öğretmen ve öğrenci rolleri öğreten öğrenen ikileminden çıkıp rehber ve bilgiyi yapılandıran bir ikileme doğru yol almaktadır. İnternet üzerinden devasal bilgi kütüphanesine ulaşmak ve edinilen bilgileri yeni bir duruma dönüştürmek 21. Yüzyılın becerilerinden sayılmaktadır.

Var olan bilgileri anında test etmek ve deneylemek kimi zaman koşulların yetersizliğinden mümkün olmamaktadır. İşte tam da bu durumda yazılım dünyasının eğitime kazandırdığı bir çok simülasyon programı vardır. Bunlardan bazıları PhET gibi hazır simülasyonlardır ama bazıları Algodoo gibi basit bir ara yüze sahip olan kod yazma gereği duymadan sürükle bırak mantığıyla Fizik kurallarına uygun bire bir test edebileceğimiz ve aynı zamanda simülasyonlar geliştirebileceğimiz bir programdır.

Amaç:

Algodoo ile bilimi ve eğitimi eğlenceli hale getirerek yaşam boyu öğrenmenin, bilgiyi yapılandırmanın ve analiz edebilmenin önünü açmak ve öğrencilerin tasarımlarını test edebileceği koşulları yaratabilmek.

Kazanımlar:

·         Tasarım yapabilir ve yaptığı tasarımları deneyimler

·         Nesnelere işlevsellik kazandırır

·         Disiplin ilkelerini(özellikle fizik) kullanabilir

·         Yapılan tasarımları analiz eder

·         Tasarımlar üzerinden etkinlik ya da ders planı oluşturur

Teknolojiyi aktif kullanır

Yapılan tasarımları paylaşır

Atölye basamakları:

1.dönem

Atölye 1: Algodoo ara yüzünü tanıtma ve ara yüzler ile çizimler yapma

2.dönem